Medovina

Zlatá medovina je lahodný nápoj zlatavé barvy, čisté medové chuti s příchutí vanilky. Dárková medovina jako skvělý dárek k narozeninám, svátku nebo pro radost. Originální medový dárek pro babičku, dědečka, rybáře nebo myslivce a vaše kamarády.

Zlatá medovina 100 ml - pro dědečka

Zlatá medovina 18 % je lahodný nápoj zlatavé barvy a čisté ...
Prodejní cena: 65,29 Kč

Zlatá medovina 100 ml - děkuji

Zlatá medovina 18 % je lahodný nápoj zlatavé barvy a čisté ...
Prodejní cena: 65,29 Kč

Zlatá medovina 100 ml - k svátku

Zlatá medovina 18 % je lahodný nápoj zlatavé barvy a čisté ...
Prodejní cena: 65,29 Kč

Zlatá medovina 100 ml - pro babičku

Zlatá medovina 18 % je lahodný nápoj zlatavé barvy a čisté ...
Prodejní cena: 65,29 Kč

Zlatá medovina 100 ml - pro štěstí

Zlatá medovina 18 % je lahodný nápoj zlatavé barvy a čisté ...
Prodejní cena: 65,29 Kč

Zlatá medovina 100 ml - pro rybáře

Zlatá medovina 18 % je lahodný nápoj zlatavé barvy a čisté ...
Prodejní cena: 65,29 Kč

Zlatá medovina 100 ml - pro myslivce

Zlatá medovina 18 % je lahodný nápoj zlatavé barvy a čisté ...
Prodejní cena: 65,29 Kč

Zlatá medovina 100 ml - k narozeninám

Zlatá medovina 18 % je lahodný nápoj zlatavé barvy a čisté ...
Prodejní cena: 65,29 Kč
Výsledky 1 - 8 z 8

Medovina

Historie výroby medoviny

Výroba nápojů ze zkvašeného medu je doložena už v nejstarších kulturách – například ve starověkém Sumeru. Med byl prvním koncentrovaným sladidlem, které mohl člověk získat ještě před tím, než se začal věnovat zemědělství, a proto mohl vyrábět medovinu už od pradávna. Později, když se začalo vyrábět víno a pivo, se medovina stala spíše alternativou k těmto nápojům v oblastech, kde se vinné révě tolik nedařilo. Archeologické nálezy dokládají s vysokou pravděpodobností medovinu v Evropě (konkrétně na území Německa) v 5. století př. n. l.. V 11. - 12. století patřily české země k významným exportérům medoviny. V Čechách její výroba nikdy zcela nevymizela a dnes už lze opět na trhu sehnat poměrně širokou nabídku různých druhů medoviny.

Medovina připravovaná studenou cestou neztrácí vzácné a cenné látky prvotřídního medu, které blahodárně působí na lidský organismus. Medovina se vyrábí z vody, medu, bylin a koření.  

Technologie výroby

Celý proces výroby medoviny je velice podobný výrobě vína. Odborníci se dodnes přou o to, který nápoj byl vlastně připravován dříve. Suroviny smíchané v poměru, který je dán zkušeností a tradicí se zakvasí ušlechtilou kulturou kvasinek Saccharomyces cerevisiae. Medový mošt kvasí několik týdnů pod dohledem odborníků a akreditované laboratoře. Po bouřlivém kvašení, které trvá 5 až 7 dní, dochází ke zmírnění kvasného procesu a po jeho ukončení přibližně po 4 až 7 týdnech je základ medoviny stočen do ležáckých tanků. V ležáckých tancích, které jsou neprodyšně uzavřeny, medovina prochází samočisticím procesem a pomalu dozrává při nízkých teplotách, její chuť se zjemňuje a uhlazuje. Tato fáze výroby trvá někdy až půl roku. Určující pro ukončení celého procesu výroby není sama délka procesu, ale vyrovnanost chuti medoviny. Správné načasování konce školení medoviny rozhoduje o její kvalitě. Vyváženosti chuti a vůně medoviny se dosahuje přidáním několika druhů bylin a koření, podle originálních receptů. 

Zlatá medovina

Zlatá medovina je jemný lahodný nápoj zlatavé barvy, čisté medové chuti s příchutí vanilky.

Za účelem zlepšení Vám poskytovaných služeb využívají naše stránky soubory cookie. Soubory cookie jsou malé soubory, které ukládají informace ve Vašem prohlížeči a běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů. Osoba uživatele však není na základě těchto informací identifikovatelná.